Minifie van Schaik Architects
MvS Architects
B3 Commercial

client:
Grocon
date:
2008
location:
Melbourne, Carlton 3054
map:
link to google maps




A company flagship with flexible works-spaces accessed via an active double height lobby/cafe beneath a winter-garden capturing northern warmth beneath a planted roof garden.

This commercial office building was designed for a tenant on behalf of Grocon, the site’s developer. The building is designed to maximise floor space within a ‘T’ shaped sectional planning envelope by testing the limit of floor level extensions beyond the boundary line on the eastern edge of the site and by developing a construction methodology which allowed for large cantilevering of levels 3-10 to north and south.

The lobby is defined by a series of stacked and varied recycled timber batons leading to a double height void which provides views to and from the public rooms on the mezzanine. The northern end of the upper level incorporates an extensive internal winter-garden to capture the northern warmth for employees at and between work.

The project was wholly designed before the client sold the site to an alternate developer in mid 2014.

;
fetchsouth.jpg
v3.jpg
v1_-_portrait.jpg
v2_portrait.jpg